Pioenen

Pioenen

dinsdag 11 augustus 2015

Hamburg


Vermits ik vorige keer beloofd had om te schrijven over de gedane city-trip naar Hamburg en belofte schuld maakt, bij deze dus een post erover.
Hamburg staat misschien niet direct in de top 5 van citytrips-to-do maar ik vind een bezoek aan de stad alleszins wel de moeite. Zelf heb ik ze leren kennen door toedoen van mijn (overleden) vader die er gewoond en gewerkt heeft. En met een insider als gids leer je deze ook wel op een andere manier kennen.
Hamburg is onderverdeeld in verschillende districten. De voor mij bekendste wijk is Sankt Georg welke je het best kan vergelijken met Antwerpen Zuid. Je kan er de AuBenalster rond wandelen of joggen of gewoon zittend genieten van het meer en het groen.
Om te shoppen is de meeste gekende straat daar, de "Lange Reihe" de place to be. Deze eindigt aan het centraal station of Hauptbahnhof waar net daarachter dan weer de duitse Keyserlei en Meir begint, meer bepaald de Mönckeberg- en SpitalerstraBe. Verder ga ik er niet over uitweiden want daar bestaan gespecialiseerde reisgidsen voor :-)
Dit keer heb ik ook echt de toerist uitgehangen en de voor mij nog onbekende stadsdelen ontdekt met een hop on/hop off bustoer en boottocht door de haven. Het was weer eens iets anders.
Elke keer daar maak ik ook de tijd om de beste vrienden van mijn vader te bezoeken en elke keer komen er weer nieuwe verhalen aan bod over die goeie ouwe tijd van "Werkhof", hun vroegere werkgever.
Dit keer ging het over een net terug heropend, volledig vernieuwd hotel. Een hotel waar ze in hunnen tijd bijna elke vrijdagavond de week afsloten in de bar. Waar ze ook met klanten gingen dineren en die gemakkelijkheidshalve daar ook logeerden. Of het misschien een goed idee was om daar na het diner iets gaan te drinken ? Euh, jahááh natuurlijk wou ik dat wel is zien ?! En het resultaat was op z'n minst gezegd totaal overweldigend en heel erg wauw. 
Hierboven foto's van wat je ziet eens je de draaideur binnen stapt.
Hieronder foto's van de foyer.

Het hotel heet Reichshof hotel en is gelegen schuin tegenover het Hauptbahnhof. De bar was spijtig genoeg nog niet geopend maar we konden er al wel een kijkje gaan nemen.
En heel groot was het nostalgisch gevoel voor Volker, de vriend van m'n vader. De bar van vroeger was in zijn volle glorie hersteld. Een echte gentlemen's club waar ze hun cognacje of iets anders sterks gingen drinken en een keuze maakten uit de humidor. Een exacte kopie van hoe het vroeger was zei hij en hij moest bijna een traantje wegpinken. Maar hij was wel heel blij dat hij dit moment met de dochter van z'n beste vriend kon delen.
Herinneringen ..., het doet wat met een mens. En ik stond erbij en keek ernaar en werd er ook heel stil van. Foto's van de bar hieronder.

Het moet een fantastische tijd geweest zijn en ik ben blij dat mijn vader veel van zulke momenten gekend heeft en van het leven genoten heeft. Spijtig dat hij de voltooing van de restauratie niet meer heeft kunnen meemaken. Hij zou het geweldig gevonden hebben. 

Ikzelf vind het hotel een fantastische mix van klassiek en modern. Helemaal mijn stijl ook en een plek waar iedereen zich thuis kan voelen denk ik.
Hieronder nog een paar foto's waar 's morgens het ontbijt kan genuttigd worden. Ik weet alvast waar ik volgende keer logeer. En jullie ?
Indien ik jullie warm gemaakt heb voor een bezoek, http://www.reichshof-hotel-hamburg.de/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten